Vizitatorii noștri de iarnă – păsări de apă din Mount Vernon

Vizitatorii noștri de iarnă - păsări de apă din Mount Vernon

În timp ce păsările de pământ tremură de frig și se retrag în interior, pe râurile și iazurile din Virginia de Nord, mii de păsări de apă vâslesc, se scufundă, se scufundă și iau masa. Pe măsură ce lacurile nordice ale Americii de Nord îngheață, și mai multe păsări de apă vin spre sud. Păsările migrează pentru a folosi resurse, în special hrana, care sunt abundente sezonier și pentru a evita locurile în care resursele sunt rare sau vremea este foarte aspră.

Lebede Tundra la Mason Neck

Descriind păsările de apă care iernează din zonă, Larry Meade, președintele Northern Virginia Bird Club, a scris recent: „De obicei, sunt destul de ușor de găsit, deoarece adesea înoată în aer liber. Nu este nevoie să așteptați ca ei să sară dintr-un tufiș.”

Lebedele, ratele și gâștele sunt păsări de apă, păsări în general cu picioare palmate și cicuri plate. Păsările de apă au nevoie de habitate acvatice precum râuri, lacuri, pâraie, zone umede sau oceane. Multe specii se adună în grupuri, numite uneori „plute”.

Societatea Audubon din Virginia de Nord (ASNV) a identificat 25 de specii în sondajul anual de iarnă din 2021. Sondajul din acest an este acum în curs.

Păsările de apă sunt indicatori excelenți ai sănătății mediului acvatic, notează Greg Butcher, vicepreședinte ASNV.

Lebedele

Lebedele sunt cele mai mari specii de păsări de apă. Au gâtul lung și corpul greu, zboară cu bătăi lente ale aripilor și gâtul întins. Ceaikovski trebuie să fi fost inspirat de frumusețea lor. Gândiți-vă la acele balerine din „Lacul Lebedelor”.

În decembrie, lebedele din tundra sosesc în zonă cu până la 500 de adunări în largul lui Mason Neck, în sudul comitatului Fairfax. Ei sunt deosebit de izbitori cu cicuri negre, picioare negre, gât drept, anvergura aripilor de 6 până la șapte picioare și strigăte ascuțite și zgomotoase. Exploratorul american Meriwether Lewis le-a numit „lebede care fluieră” pentru că aripile lor „fluieră” atunci când zboară. Se hrănesc cu plante acvatice, tuberculi, nevertebrate, moluște, melci, midii și crustacee. În martie, se întorc la locurile lor de reproducere din Alaska și Golful Hudson din Canada.

Rațe

Observatorii de păsări de apă se bucură să găsească multe specii de rațe în apele zonei iarna. În „lumea rațelor”, există în general două tipuri – pasionați și scafandri. Rațele care se hrănesc în apă puțin adâncă punându-și capul în apă sau se hrănesc cu vegetație, larve și insecte. Cu capul în jos, fundurile lor se înfig drept în sus. Unii, precum lopătarii nordici, scutesc suprafața apei pentru hrană. Rațele care se scufundă se scufundă în apă, se hrănesc cu scoici și pești și se pot propulsa sub apă.

Rațele de lemn, mallards, lopătarii nordici, gadwalls-ul, pintele nordice și rațele negre americane sunt toate rațe care se plimbă. Rațele care se scufundă includ rățe mai mici, rațe bufflehead, rațe roșii, mergansers și canvasbacks.

Dixie Sommers, un pasionat observator de păsări, îi place să urmărească cele trei specii de hapți din zonă, în special cel cu glugă. Masculul are un „cap de ciocan” alb izbitor sau o glugă mărginită cu negru; o față, gâtul și spatele negru; un sân alb și părți laterale de culoarea castanului cu accente de dungi albe. Femela are o creasta de culoarea scortisoara. Mergansers au, de asemenea, o pleoapă suplimentară, transparentă, numită „membrană nictitante”, care le protejează ochii ca niște ochelari atunci când sunt sub apă.

gâște

Gâștele sunt păsări cu gât lung, mai mari decât rațele, care se hrănesc prin răsturnarea sau pășunat. De obicei se adună în stoluri. Majoritatea oamenilor au văzut gâște Canadei pășcând pe terenuri de golf sau pe zone mari înierbate. Prezenți în Virginia de Nord pe tot parcursul anului, au gâtul și ciocul negru, sânii maro și obrajii albi. În timp ce mulți oameni nu salută „depozitele” pe care le lasă în urmă, fostului președinte american Jimmy Carter îi plăcea să-i privească zburând de pe acoperișul Casei Albe pentru a asculta „un sunet primordial în tonul și ritmul său”. El a privit „V-uri prelungite, sâni transformați în strălucire de luminile pe care le-am fi estompat”, a scris el.

Numerele variază

Numărul păsărilor de apă de iarnă poate varia din mai multe motive. Dacă lacurile nordice nu îngheață, este posibil ca păsările dependente de apă să nu vină în sud. Problemele din zonele de reproducere pot reduce populațiile de iarnă.

Înflorirea algelor, sedimentarea și ploile abundente care provoacă apa tulbure pot bloca lumina soarelui și pot împiedica creșterea vegetației acvatice scufundate (SAV). Aceste plante acvatice, numite și „ierburi subacvatice”, cresc în apă până la suprafață și oferă refugiu peștilor mici și crustaceelor. The rădăcinile, lăstarii și semințele sunt hrană bogată în carbohidrați pentru multe specii de păsări de apă.

„SAV este esențială pentru supraviețuirea în iarnă a păsărilor de apă. Dacă nu o găsesc, merg mai departe ”, explică Larry Cartwright, un veteran observator de păsări și lider în cercetarea păsărilor.

Agitarea de primăvară

În timpul iernii, „culorile masculilor sunt adesea izbitoare, iar femelele” mai slabe. La sfârșitul iernii și la începutul primăverii, hormonii încep să clocotească, culorile păsărilor se luminează și începe curtarea, comportament care poate fi fascinant pentru oameni. Masculii buffleheads, de exemplu, înoată în fața femelelor și își clătesc rapid capetele în sus și în jos. Bărbații bărbați cu glugă își ridică creasta și își zvâcnesc capetele înapoi, aproape atingându-și spatele. În timp ce își întorc capetele în poziție verticală, ei scot un strigăt ca de broaște, crocâind. Femelele își clătesc capetele și dau „răgușite”, spune All about Birds de la Universitatea Cornell.

Cum și unde să vezi păsările de apă

Vizionarea păsărilor de apă poate fi o provocare, deoarece păsările pot să nu fie aproape de țărm, iar rațele care se scufundă merg în mod constant sub apă și ies înapoi. Începătorii ar putea dori să iasă cu păsări experimentați. Având o lunetă, te ajută să vezi culorile și modelele aripilor și formele și dimensiunile variate ale capetelor și ciocurilor.

Locurile populare de observare a păsărilor de apă ale râului Potomac includ Gravelly Point, Washington Sailing Marina, Jones Point Park, Belle Haven Park, Dyke Marsh Wildlife Preserve, Riverside Park și Mason Neck State Park and Wildlife Refuge.

Oamenii nu ar trebui să deranjeze sau să hrănească păsările de apă. Biscuiții, floricelele și bucățile de pâine, de exemplu, sunt hrană pentru oameni, nu hrană pentru păsări.

Alte păsări de apă

Există și alte păsări asemănătoare rațelor, care înoată în apele zonei, iarna și pe tot parcursul anului, care din punct de vedere tehnic nu sunt numite „păsări de apă”, păsări precum grebii, cormoranii și lisicile americane. Observatori adepți au observat păsări și păsări de coastă, probabil migrând.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.