Expoziția de artă „Lands End” de la For-Site oferă o călătorie edificatoare în timp

Expoziția de artă „Lands End” de la For-Site oferă o călătorie edificatoare în timp
Fosta Cliff House, San Francisco. Foto: Terrance Emerson / Shutterstock.com

Se spune că cu cât priveliștea este mai fină, cu atât restaurantul este mai rău: prea turistic și prea scump.

Dar părinții mei imigranți chinezi erau indiferenți la punctele fierbinți la modă sau la modurile alimentare. Pentru ocazii speciale, preferau clasicele, servite la Transamerica Pyramid’s Carnelian Room (RIP, 2009); soțul meu a sosit odată fără jachetă de costum și a trebuit să împrumute un Unul supradimensionat de la gazdă.În altă noapte, am crezut că jaluzelele erau jos până când ceața s-a ridicat și brusc priveliștea strălucitoare a orașului s-a extins sub noi.

De asemenea, aș merge să mă întorc cu părinții mei la restaurantul rotativ al Hyatt Regency, Equinox (RIP, 2007). O masă și un carusel, toate într-unul. În copilărie, îmi amintesc că am încercat o baie franceză. sandviș și mă simt foarte fantezist.

După plimbări zgomotoase pe Lands End, familia mea a adorat să se încălzească în eleganta Cliff House, urmărind pescărușii trecând peste capacele albe. Deși nu-mi amintesc nimic despre mâncare, am avut o pasiune pentru venerabila instituție, care a atras vizitatori din 1863.

Pandemia a închis ușile Cliff House în 2020, o altă pierdere într-o perioadă de multe. Odată cu încetinirea creșterii omicronilor și cu un weekend lung înainte, ați putea lua în considerare să vă înscrieți pentru o șansă de a cutreiera fosta sa sală de mese aerisită cu vedere la Seal Rock. iar Pacificul dincolo.

Cine realizate din plastic de plajă gata să fie servite la Cliff House. Foto: Robert Divers Herrick

La instalația de artă ecologică a Fundației For-Site, aproape că puteam auzi clinchetul fantomatic al argintării împotriva porțelanului, murmurul conversației mesenilor plecați de mult, sărbătorind viețile de ocazii speciale. Aproape că îl vedeam pe tatăl meu coborând scările în fața noastră.

Am avut, de asemenea, șansa de a arunca o privire în spații din spatele scenei: depozite, bucătărie și o scară ciudat de iluminat care duce la subsol.

Înregistrările bântuitoare ale artistei de sunet Jana Winderen răsună și țâșnesc pe pereții de beton. Un alt vizitator s-a strecurat în jos și s-a așezat pe scări pentru o ascultare mai atentă, dar am văzut suficiente filme de groază ca să știu să nu mă aventurez mai întâi – sau deloc!

Instalația sonoră a Janei Winderen, bazată pe lansarea „Energy Field”, 2010; lansată de Touch Music. Foto: Robert Divers Herrick / For-Site

Instalațiile care provoacă gândurile realizate de 27 de artiști și colective se concentrează pe schimbările climatice, amploarea terifiantă a materialelor plastice, creșterea nivelului mării și natura timpului.

În ceea ce ar fi putut fi un dulap, am descoperit încântătorii „Pădure”, copaci de pânză, sculptați de Suzanne Husky din haine uzate și textile găsite.

Din cauza intrărilor cronometrate, expoziția nu s-a simțit niciodată aglomerată înăuntru.Pentru câteva momente lungi, m-am trezit singur, binecuvântat cu o grație și o liniște deseori insuficiente în ultimii doi ani.

Muzeele au oferit familiei noastre mult răgaz, inspirându-ne să avem o viziune extinsă asupra lumii, a locului nostru în ea și a timpului însuși.

Carsten Höller, „Octopus”, 2014; poliuretan de culoare violet și ochi de sticlă maro. Parte a expoziției „Lands End”, organizată de For-Site. Foto: Robert Divers Herrick / For-Site

Fiul meu, Gege, a gravitat spre caracatița de poliuretan moale a lui Carsten Höller, pentru că este un fel de văr cu calmarul uriaș, o creatură care îl fascinează. Potrivit notelor curatorului, „declanșează un impuls copilăresc de a împinge și trage – acțiuni în direct. opoziția față de protocoalele unei expoziții: uite, nu atinge ”și” ne invită să luăm în considerare comportamentul nostru în ecosistemul mai mare.”

Geamănul său, Didi, i-a plăcut să rătăcească bucătăria, care afișează materiale plastice – culori decolorate în alb, colectate de echipa de soț și soție din Point Reyes formată din Richard Lang și Judith Selby Lang – aranjate pe farfurii ceramice albe. renunțăm la alimentele noastre.

„Are un sentiment de altădată”, a spus Didi. „Bucătăria a fost aici cu mult timp în urmă și este încă aici.”

Serviciul Parcurilor Naționale, care a demarat procesul de închiriere pentru spațiul restaurantului, își propune să selecteze un operator până în această vară.

Deși familia noastră a îndurerat închiderea restaurantului, pauza a făcut posibilă montarea expoziției și explorarea spațiului într-un mod revelator.

Așa cum Cliff House a suferit suișuri și coborâșuri de-a lungul deceniilor, așa am putea și noi.

„Pentru site Lands End”: 11:00-17:00 joi-duminică. Până pe 27 martie. Gratuit. 1090 Point Lobos Ave., SF for-site.org



Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.