Această casă din California, cu vedere la fermele de stridii, este un caz pentru o viață relaxată

Această casă din California, cu vedere la fermele de stridii, este un caz pentru o viață relaxată

Saltwater Oyster Depot, un restaurant care servește moluște recoltate local și vinuri regionale, este inițial ceea ce i-a atras pe clienții designerului Corine Maggio, un cuplu tânăr din San Francisco, în orașul liniștit Inverness, California. „Le place să fie în mijlocul nicăieri, așa că a fost un loc care le-a vorbit cu adevărat”, spune Maggio. Perechea i-a plăcut atât de mult să fie în afara drumurilor bătute, încât în ​​2018 au decis să cumpere o casă de vacanță de 1.600 de metri pătrați, de-a lungul apei, cu fermele de stridii la vedere. „Pe măsură ce soarele se mișcă și mareele se schimbă, interiorul casei se schimbă. Pur și simplu te face să te simți mai conectat la natură”, notează ea.

Proprietarii anteriori ai proprietății din jurul anilor 1940 erau un arhitect și un artist care au turnat multă dragoste în casă (unele dintre schițele lor cu forme feminine încă atârnă astăzi pe pereți), dar au existat o mulțime de probleme funcționale care trebuia abordat. Pentru început, singura sursă de căldură a fost o sobă cu lemne, așa că schimbarea scândurilor de podea șocante cu altele proaspete cu încălzire radiantă era o necesitate. Cealaltă problemă a fost că mulți dintre pereți nu au ajuns până la tavan. „Dacă cineva mergea la baie, toată lumea era la curent cu asta”, sugerează Maggio. Promiterea intimității acolo unde a contat cel mai mult a urmat, dar designerul, care a lucrat îndeaproape cu antreprenorii Jack și Brett Matthews, nu a închis totul complet. În dormitoare, acoperișul este tavanul, care vă permite să auziți în continuare pașii de creaturi sau ploi noaptea. „Se simte ca și cum ai campa, dar în cel mai bun mod”, spune designerul.

Camera de zi, înainte.
sufragerie albă șic

„Înălțimea tavanului a fost o binecuvântare și un blestem”, spune Maggio. Volumul uriaș a necesitat corpuri de iluminat mari, așa că a trebuit să negocieze cu producătorii pentru a personaliza lămpile cu pandantiv cu cabluri foarte lungi.

bucătărie în formă de u

Bucătăria, înainte.
bucătărie aerisită cu tavan înclinat

Maggio a ales lumina de stil French Laundry peste masă pentru relevanța sa pentru decor: umbra de in pur și detaliile de frânghie i-au amintit designerului de pânza unei nave. „Acesta este un oraș de coastă; proprietarii au chiar și o barcă cu vâsle pe care o scot”, notează ea.

bucatarie in stil ferma

fereastra bucătăriei cu vedere la apă

Priveliștile cu apă, încadrate de ramele ferestrelor zdrențuite în mod natural, erau adevăratul punct focal în ochii lui Maggio. Așa că s-a hotărât să meargă cu toate dulapurile inferioare din noua bucătărie deschisă și să aseze dulapurile mai înalte ale cămarei într-un colț separat. „Trebuia să fie frumos, dar nu am vrut să distragă atenția”, împărtășește ea.

labotă antică din lemn

dormitor confortabil cu vedere la fereastră

Înainte, singura modalitate de a accesa dormitorul principal, care se întinde pe lungimea casei, era să mergi afară — un inconvenient uriaș, cel puțin. Sculptul unui prag lângă bucătărie care conectează suita de restul casei a fost o soluție evidentă. Maggio a continuat să refacă aspectul, trăgând chiuveta din baie și plasând-o acolo unde era o chicinetă.

baie datata roz

Baia, inainte.
duș de sticlă

Designerul a adăugat apoi un perete, pentru a oferi un sentiment de divizare, și o masă de bistro lângă fereastră, astfel încât cuplul să se poată ridica și să își înceapă ziua fără a fi nevoit să intre în partea principală a casei când găzduiesc oaspeții. În cele din urmă, ajustarea a eliberat în cele din urmă spațiu pentru un duș generos, plin de lumină, cabină.

camera de zi cu vedere la un dormitor deschis

Maggio a păstrat lucrurile simple în dormitorul de oaspeți parțial deschis (există o ușă de buzunar care îl separă de sufragerie, dar fără tavan) cu un perete alb clar de accent shiplap în spatele tăbliei. „Mi-am dorit să se simtă ca un hotel de fermă”, spune ea. Înainte erau două dulapuri pline în spațiu, dar designerul le-a tăiat în jumătate și a transformat unul într-o nișă pentru dormitor, dotând-o cu cârlige și o bancă, iar cealaltă crăpătură a răsturnat pentru a face același lucru în intrarea alăturată.

dormitor alb confortabil

cadă de aur

intrare albă lungă

La capătul docului, cu vedere la Golful Tomales, se află o mică cămină pentru bărci care poate găzdui oaspeții, datorită adăugării unei canapele dormitoare, și funcționează și ca birou. Dar înainte de asta, era studioul unui artist și inainte de asta, o frizerie. „Antreprenorul nostru locuiește în Inverness de mai bine de 70 de ani și obișnuia să meargă acolo să se tundă”, spune Maggio. „A fost o conexiune atât de distractivă”.

fereastră cu formă ciudată a căminului pentru bărci

Un alt rezident de multă vreme în zonă căruia îi place să treacă pe lângă este un pescăruș foarte social pe nume Gilbert. Este atât de prietenos, de fapt, încât va mânca mâncare din mâna ta. „Toată lumea știe cine este. Am postat o poză cu el pe Instagram odată și cineva pe care îl cunosc din New York mi-a trimis un mesaj și mi-a spus: „O, Doamne, acesta este Gilbert!””, spune Maggio râzând. „El cuprinde Inverness. Ușa tuturor este deschisă unul pentru altul. Este doar acest loc foarte mic și primitor.”

casă neagră cu punte uzată

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.